close
Search Perfectly Basics
search

6 tips om statisch haar tegen te gaan

De winter is het seizoen van heerlijk warme truien, grote sjaals om in weg te kruipen en.. statisch haar. Want de lucht buiten is droger en ook binnenshuis gaat de verwarming vaker op de hoge stand wat ook weer zorgt voor een lagere luchtvochtigheid. Kortom, ideale omstandigheden voor een statische lading in je haren. Met onze 6 tips om statisch haar tegen te gaan, heb jij komend seizoen alle kennis in huis om voortaan, ook met koud weer, goed gelokt de deur uit te gaan. Lees snel verder.
image with artdirection
image with artdirection
1. Gebruik producten voor droog haar 
Door het wisselen van het seizoen - en dus ook het weer - krijgt je haar ook andere behoeftes. In de zomer is je haar vaak sneller vet terwijl de wintermaanden juist garant staan voor droger haar en een drogere hoofdhuid, wat weer leidt tot statisch haar. Wisselen naar andere haarproducten is dus geen overbodige luxe. Extra voedende producten zorgen ervoor dat de natuurlijk aanwezige vetten van je hoofdhuid in balans blijven, verzorgt ook je haarschachten en houdt ze flexibel.
2. Gebruik leave-in haarproducten
Onze tip is om met koud weer altijd een leave-in conditioner of flesje haarolie bij je te hebben. Merk je onderweg dat je haar opeens statisch wordt? Verdeel dan een kleine hoeveelheid van het product in je haar om de statische lading te doorbreken. In nood voldoet een kleine hoeveelheid handcrème, gezichtscrème of zelfs water ook.
3. Was je haar in de winter minder vaak
De ingrediënten in shampoos in combinatie met warmer douche- en badwater, zorgen voor droger haar en een drogere hoofdhuid - dit werkt de statische lading juist in de hand. Een goede nieuwe gewoonte waar je direct mee kan beginnen is om je haar minder vaak te wassen. Er zijn verschillende producten die je een handje kunnen helpen hiermee - denk bijvoorbeeld aan droogshampoos.
4. Bescherm je haar tegen hitte van stylingapparaten
Het gebruik van stylingapparaten zorgt ervoor het natuurlijke vocht in je haren sneller verdampt, wat weer zorgt voor extra uitdroging. Gebruik daarom altijd een hitte beschermend product voordat je je haar föhnt, krult of stijlt. Dit zorgt voor een beschermend laagje waardoor vocht beter ingesloten blijft in de haarschacht terwijl verzorgende ingrediënten je haar meteen extra voeden.
5. Gebruik een natuurlijke haarborstel of kam
Plastic borstels en kammen kunnen juist statische lading veroorzaken. Gebruik daarom liever een borstel gemaakt van natuurlijke haren en houten kammen. Ben je toch verknocht aan je eigen kunststof borstel? Probeer dan deze truc: spray een royale hoeveelheid haarlak op de borstel en borstel je haren lichtjes om ronddwalende statische haartjes op z’n plek te houden - superhandig om dus altijd bij je te hebben om ‘on-the-go’ bij te werken.
6. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten
Kunstmatige ingrediënten in haarproducten laten een laagje achter dat met wassen lastiger is te verwijderen dan natuurlijke ingrediënten. De opbouw hiervan kan ervoor zorgen dat je haren en hoofdhuid als het ware verstopt raken waardoor producten steeds minder goed hun werking kunnen doen. Was je haar tussentijds een keertje met natuurazijn om de opgebouwde laag te verwijderen en zo het meeste uit de eerdergenoemde tips en producten te halen. Azijn droogt je haar ook niet uit.

Ga snel naar onze haarverzorgingsproducten om ons hoogwaardige assortiment te ontdekken.MIS GEEN BLOG & FASHION UPDATE

Schrijf je in en ontvang ook gratis de style guide: figuurtypes


expand_lessTOP
Admin Login
close